Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Dan beantwoord ik hem graag persoonlijk. Neem daarvoor contact met mij op. 

Wat is voetreflexologie, massagetherapie?
Voet/reflexologie is een aanvullende geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met elkaar. Massage is van alle tijden. Massage heeft een effect op veel fysieke aspecten: spieren en bindweefsel, organen, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Ook op psychisch niveau heeft massage effect. Stress, spanning, onverwerkte gevoelens liggen allemaal opgeslagen in de spieren. Door massage kan dit voelbaar worden. Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken, voetreflexPlus massage en chinflex massage, energetische massage, neuorreflex massage en bindweefselmassage. Massage kan ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je geest.

Hoe werkt voetreflexologie?
Energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid en fysieke klachten zijn vaak het gevolg van energieblokkeringen. Massage van bepaalde plaatsen op de voet en/of het been herstelt en/of onderhoudt een onbelemmerde energiedoorstroming in het lichaam. 

Wat is het verschil tussen een voetreflexmassage en een VoetreflexPlus™ massage?
Voetreflexmassage is enkel gericht op de voeten. VoetreflexPlus™ is een combinatie van Westerse reflexologie en Chinese autentieke massagetechnieken. Ook meridianen ( energiebanen) en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen, handen, oren, schouders/nek, rug en het hoofd worden tijdens behandeling gestimuleerd of gesedeerd.

Waaruit bestaat een behandeling precies?
Ik stem mijn behandelingen altijd af op jouw persoonlijke klachten en/of wensen. Dit betekent in de praktijk dat bijna geen behandeling hetzelfde is.

Hoe lang duurt een behandeling?
Dit is afhankelijk van de behandeling. Intake en behandeling duurt 75 minuten. Een therapeutische voetreflexplus massage duurt 45 minuten. Een therapeutische behandeling, met voor-en nagesprek duurt 45- 60 minuten. Een babyreflexmassage duurt ongeveer 30 minuten. Een zwangerschapsmassage duurt 45-60 minuten.

Wat kan ik verwachten tijdens en na een behandeling?
Dit per persoon verschillend. Veel cliénten vertellen dat ze meer kracht krijgen, hun pijn afneemt, of zij zich meer ontspannen en/of vitaler voelen na de behandeling. Hoofdpijn neemt altijd tijdens de behandeling af. Na de behandeling verbetert de spijsverteringsysteem, immuunsysteem, de spierspanning neemt af en herstelt de hormonale balans.

Welke behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding?
Alle behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar, mits u juist aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen.

Kan ik pinnen bij Anna VoetreflexPlus™ therapie?
Nee, je kunt helaas niet pinnen. Gelieve contant te betalen, of overmaken via je telefoon.

Kan ik de kosten voor een behandeling declareren bij mijn zorgverzekeraar?
Ja dat is mogelijk. Ben je aanvullend verzekerd en zit alternatieve geneeswijze in je pakket? Dan krijg je een gedeelte vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket. Er is geen verwijzing van je huisarts nodig en valt niet onder je eigen risico.

Wat als ik mijn afspraak af moet zeggen?
Je kan een afspraak annuleren. Doe dit wel minimaal 24 uur voordat je de afspraak hebt. Annuleer je de afspraak binnen 24 uur voor de behandeling? Dan ben ik helaas genoodzaakt de kosten van de behandeling in rekening te brengen.

Wat als ik een klacht heb?
Als je een klacht hebt kun je deze mailen naar info@ annavoetreflexplus.nl. Ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om de klacht af te handelen.