Therapeutische VoetreflexPlus massage, TCM

Mijn therapeutische VoetreflexPlus massage volgens Westerse en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is zeer geschikt om het immuunsysteem aan te sterken. Daarnaast kan het klachten zoals: stress, slaapeloosheid, hormonale onbalans, vermoeidheid, hoofdpijn, tinnitus, schouderpijn, maag- en darmproblemen, verlaagde weerstand, oedeem (ook bij zwangere vrouwen), spier- en peesklachten, gewrichtsklachten en rugklachten helpen verbeteren of zelfs genezen.

VoetreflexPlus™

Westerse en Chinese massage/voetreflexPus Therapie is een hollistisch natuurgeneeswijze waarbij lichamelijke en emotionele klachten worden hersteld. Mijn voetreflex massagetechniek heet VoetreflexPlus™. Dit is een combinatie van autentieke Chinese massage techniek en Westerse reflexologie. De Westerse techniek staat voor een speciale duimtechniek om plaatsen zeer nauwkeurig te kunnen behandelen. Zowel de Westerse en de Chinese massage/ voetreflexplus therapie is een unieke combinatie waarbij het mogelijk is gemaakt twee systemen in één behandeling uit te voeren. Een totaal aan behandelmethodieken waarbij naast de reflexzones op de voeten ook de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten op de hoofd, schouders, rug, handen, armen, knieën, onderbenen en voeten behandeld kunnen worden. Op die manier kan in het gehele lichaam de energiestroom en de reflexzones aangepakt worden. Deze onderscheidende methodiek werkt bijzonder effectief en heeft dan ook een bredere en effectievere meerwaarde om je klachten te verhelpen.


De voordelen van Therapeutische VoetreflexPlus behandelingen

 • versterkt het immuunsysteem

 • vermoeidheid, concentratie probleem, spierpijn, kortademiheid, (als gevolg van Covid 19)

 • ontspanning voor lichaam en geest, loslating van spanning en zorg

 • activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam

 • verbetert alle stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, schouderpijn, onrust of slaapproblemen enz.

 • herstelt spijsverteringsklachten, zorgt voor betere voedingsopname en meer fitaliteit

 • geeft pijnverlichting door herstellen van energie-en bloedcirculatie ook bij neuropathie

 • werkt effectief bij chronische aandoeningen

 • ontgiften van het lichaam via lymfesysteem

 • herstelt de balans van energie en hormoonstelsel ( stress, PMS, overgang, angsten, depressie, onzekerheid)

 • herstelt op natuurlijke manier de lichamelijke en geestelijke balansVoetreflexPlus behandeling

Langdurig negative stress ontregelt alle hormonale lichaamsprocessen. Eerste signalen zijn meestaal vastzittende spieren, hoofd- nek- en schouderpijn, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, gewichtstoename, concentratieproblemen enz. Spierspanning verstoort de communicatie van ons zenuwstelsel en hormoonstelsel, datgene wat alle lichamelijke functies beinvloedt. Tijdens mijn therapeutische voetreflexplus behandeling kan je lichaam en geest in een diepe ontspanning raken waardoor spierspanning afvloeit de energiestromen en hormonale balans in het lichaam herstelt. Na de massage voel je je helemaal ontspannen, fit, vitaal en neemt uiteindelijk de kwaliteit van je leven toe!
De meeste klachten kunnen binnen enkele behandelingen verminderen of helemaal verdwijnen. Elke massage zorgt voor een betere energiestroom & doorbloeding en dat werkt pijnverlichtend, balancerend en ontspannend. Tijdens de verschillende massage maak ik gebruik van proces ondersteunend etherische olie, moxa lamp of cupping. De massages kunnen reinigend,  ontspannend, stimulerend zijn en tegelijk heeft ook diepgaande effecten.
"Het tegengestelde wordt door tegengestelde genezen".( Quote van Hippocrates)


Vergoedingen

 

Ik ben aangesloten bij de Vereniging ter bevordering van alternatieve geneeswijze (VBAG). Afhankelijk van je zorgverzekering en je pakket, kan je vergoeding krijgen. Deze vergoeding valt onder alternatieve geneeswijze. Kijk op de site: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen .
De behandeling kan je bij mij afrekenen, liefst contant of via telefoon overmaken (geen pin aanwezig) en de nota die je mee krijgt dien je zelf in bij je zorgverzekeraar. De vergoeding is afhankelijk van de aanvullend pakket, er is geen verwijzing van je huisarts nodig en valt niet onder je eigen risico.

VBGA-therapeut nr: 21807004
RBCZ licentie nr: 180663R
AGB praktijk nr: 90064875
AGB zorgverlener nr: 90105587